Geschiedenis van onze facbar

Het woord facbar is afkomstig van ‘Faculteit’ en elke faculteit van de KUL en UCLL heeft zo zijn eigen café met bijhorende studentenkringen.
In het eerste jaar van SocA werd er een barteam opgericht. Hun taak bestond erin om de drankverkoop in de bar te regelen, toezicht te houden op de bar en de bar netjes en verzorgd te houden. De bar was gelegen op onze school zelf, namelijk in de refter.
Nadien is onze facbar veranderd naar de Kemel; een café gelegen op Oude Markt, maar bestaat helaas niet meer.
Na de Kemel zijn we in 2015 verhuisd naar de Origins waar we één jaartje onze facbar hebben gehad op woensdagavond.
Daarna zijn we in 2016 verhuisd naar de Maxim’O. Hier mochten we steeds op maandagavond onze facavond organiseren.
Na de Maxim’O zijn we in 2017 opnieuw verhuisd; deze keer naar ’t Archief. In ’t Archief vindt onze facavond opnieuw plaats op woensdagavond. 

’t Archief

De facavonden van SocA vinden elke woensdag om 22u plaats in onze facbar ’t Archief. Hier kan je wekelijks genieten van onze promo’s aan studententarief. Ook kan je daar steeds het praesidium vinden voor een leuke babbel en zotte dansmoves.  Deze promo’s kan je checken op onze Facebookpagina. 

’t Archief is gelegen naast de studentenhallen en de oude bibliotheek. Ze wouden dan ook graag de stijl van de universiteit behouden, hierom hebben de muren fictieve boekenkasten en hangt er een oude luster. 

Wij kijken er naar uit om samen met jullie van onze studententijd een onvergetelijke tijd te maken!