Eerstejaarswerking

Als studentenvereniging van de SSH heten we alle nieuwe eerstejaarsstudenten hartelijk welkom bij ons! We begrijpen hoe spannend het kan zijn om aan een nieuwe fase van je academische reis te beginnen, en we zijn hier om ervoor te zorgen dat je je meteen thuis voelt.

Bij SocA draait alles om gemeenschap, betrokkenheid en plezier. We geloven dat je studietijd niet alleen draait om het vergaren van kennis, maar ook om het opbouwen van waardevolle vriendschappen en herinneringen. Daarom organiseren we een scala aan evenementen voor de eerstejaars. Deze gelegenheden zijn niet alleen bedoeld om je medestudenten beter te leren kennen, maar ook om je te ondersteunen in je academische inspanningen. Zo organiseren we elk jaar een eerstejaarsweekend, hebben we een meter/peter-werking en organiseren we uiteraard ook een doop en ontgroening.

Samen willen we een inclusieve omgeving creëren waarin iedereen zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten tijdens onze welkomstbijeenkomsten en activiteiten gedurende het jaar. Bereid je voor op een geweldige tijd vol leerzame momenten en onvergetelijke avonturen!

Nogmaals welkom, nieuwe eerstejaars! Laten we samen deze prachtige reis beginnen en er een studententijd van groei, vriendschap en onvergetelijke ervaringen van maken.

Eerstejaarsweekend

Elk jaar organiseren wij nog voor het academiejaar begint het eerstejaarsweekend. Verwacht te gekke activiteiten, nieuwe vrienden, en een flinke dosis plezier. Klaar om te lachen, te leren en herinneringen te maken die je nooit zult vergeten? Let’s go!

SOCA-vriend

Voor onze eerstejaars organiseren we elk jaar een SocA-vriendwerking. Een SocA-vriend is een ouderejaarsstudent met al enige levenservaring aan de SSH. Je kan bij hen altijd te recht voor vragen in verband met school, vakken, examenvragen en samenvattingen en nog veel meer. Ze kunnen je ook de leukste eetadresje en de hipste uitgaansplekjes in Leuven laten zien.  Wie weet krijg je zelfs een centje met nieuwjaar.

Wil jij graag een SocA-vriend of wil je zelf graag SocA-vriend zijn van onze eerstejaars? Dat kan! Lees hieronder meer.

Doop en ontgroening

Uiteraard organiseren we bij SocA ook een doop en ontgroening. De doop is een fijne ervaring waar je vrienden voor het leven maakt en waardoor je schacht wordt bij SocA. Bij het dopen vinden we het belangrijk dat iedereen zich gerespecteerd en veilig voelt, en staan we voor inclusieve en positieve ervaringen die een sterke band tussen onze leden creëren.
Nieuwsgierig naar wat zo een doop en ontgroening juist inhouden? Wil je graag mee doen? Hieronder vind je meer informatie terug.